fredag den 24. september 2010

Rundt om Haifa, det nordlige gallillaea, Golan, Geneseretsoen og Nazareth

Kaere alle.

Siden sidst har jeg vaeret vidt omkring. Mandag koerte vi nordpaa fra Haifa. Vi var paa stranden i Nahariya og overnattede i dette omraade.

Tirsdag koerte vi helt op til graensebyen (til Libanon) Rosh HaNikra. Vi overnattede i en bungalow paa en campingplads og koerte onsdag mod Golanhoejderne. Meget smukt omraade. Men goldt og ufremkommeligt uden egen bil. Vi tog skiliften op til Mt. Hermon, hvorfra vi kunne se Syrien (eller i hvert fald disengagement zonen).

Herefter begyndte et mindre sjovt doegn. Vi koerte mod Geneseretsoen, hvor vi pga. af endnu flere helligdage (Sukkot) ikke kunne finde et ledigt hostel. Vi endte paa en campingplads ved soeen, koebte et par liggeunderlag og sov i det fri. Det var lort af flere grunde. Russiske boern, der tilsyneladende ikke sover (!!!), myg, fluer og myrer.
Vi var derfor godt og grundigt traette torsdag morgen. Maalet hed nu Nazareth, men forinden ville vi lige tage ned til soeen en sidste gang. Der var vi i 45 min. og imens taevede en eller anden klovn en sten igennem ruden paa vores bil paa parkeringspladsen og stjal penge fra Johannes (den tyske fyr) og hele min pung. Usandsynligt dumt at lade den ligge i bilen, men heldigvis var mit pas og computer der stadig. Jeg led derfor kun oekonomisk skade (og har et ekstra Mastercard).
Vi tog med paa politistationen, hvor de udfoerte en gang meget lemfaeldig soegen efter fingeraftryk. Derefter leverede Avis en ny bil.

Prikken over i'et var, at Nazareth er totalt uegnet til bilkoersel og uden et ordentligt kort koerte vi rundt og ledte efter vores hostel i to timer. I gaar eftermiddags kom vi saa endeligt frem paa et meget fint hostel i den gamle by, og i nat sov jeg rigtigt godt for foerste gang i tre doegn.

Forhaabentligt var dette var de eneste uheldige 24 timer paa min rejse. Jeg er i hvert fald optimistisk!

Nazareth er meget spaendende. En arabisk by og derfor som at komme til et andet land. Soendag gaar turen til Amman, Jordan, hvor Jakob Jessen "venter" paa mig!


Kristian

1 kommentar:

  1. Hej Kresten!

    Et dejligt indslag at læse lidt om hvad der sker små 4500 km syd på her midt i lektierne! Hvor længe skal du blive ved med at feriere den inden alvoren starter med studiet? Du kunne jo evt lægge lidt flere billeder ind hvis det er muligt? - 1000 ord og alt det der :) Bl.a. kunne det være interessant at se hvor lang/tyk jessens moustache er blevet! Nå, du må have det rigtig godt, passe på dig selv og sandsynligvis også Jakob.

    Hils ham.
    Kærlig hilsen
    palle

    SvarSlet